tirsdag 29. september 2009

Skinnfellene våre

Siden jeg er i den priviligerte situasjonen å være barn av en skinnfellmaker som går inn for å motbevise det der uttrykket om bakerens barn som ikke har brød, så har vi akkumulert en anselig mengde skinnfeller. Denne på det førstebildet fikk minsta da hun ble født. Jeg tror den er laget av verdens mykeste skinn, så vi sniker oss til å bruke den som pledd i sofaen. Den er 120x120, passe stor til et barn eller på fanget.
Denne tilhører oss voksne. Den er av fire store langhårete skinn, og er kjempetung. det geniale med skinnfeller er at når man har dem over seg føles de ikke tunge i det hele tatt, selv ikke denne. Vi har brukt den på mange teltturer (når vi har hatt bil, den veier litt mer enn et par liggeunderlag, ja), så den har virkelig fått hard bruk. Det er utrolig deilig å sove på en skinnfell i telt, det er et glimt av luksus i ellers moderat komfort.
Poden på 11 har to skinnfeller, bare den ene er med her. Han hadde en ganske liten fell som han etter hvert fortalte bestemor at var for kort, så "jeg trenger en større en!". Klart bestemor falt for det.
Den siste fellen her tilhører mellomsta på tre. Rutemønsteret medfører så ekstremt mye søm (hver søm er håndsydd tre ganger) at det nok bare er en dedikert bestemor som gidder. Denne fellen har begge småjentene brukt som krabbeteppe på golvet de første månedene. Det fungerer supert, siden den er stabil, og gir passe mye friksjon. Den har også vært brukt i stedet for skinnpose i vogna. Veldig lunt og varmt, og stilig!

5 kommentarer:

 1. Åh, nå ble jeg misunnelig! Kjempeflotte! Klem fra Gro

  SvarSlett
 2. Enig - dette er virkelig noe å misunne! Utrolig fine feller, skulle gjerne hatt en eller flere sånne ...

  SvarSlett
 3. ÅÅÅÅ Stina!! De er helt fantastiske! Dette er noe alle skulle hatt.

  SvarSlett
 4. Helt utrolig fantastisk nydelig og stilig!

  SvarSlett